Startersbegeleiding

Begeleiding starters

Je start als zelfstandige? Proficiat!

Het starten van een eigen zaak is opwindend en spannend. Een belangrijk moment ook waarbij heel wat komt kijken. En waarop je veel keuzes moet maken, bijvoorbeeld of je een vennootschap opricht of een eenmanszaak. Ook moet je een financieel plan opstellen, je inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds.

Ja, dat is veel. Toch is dat goed te doen, zeker als je je goed informeert en laat omringen door specialisten. Konsilium Vobis adviseert je deskundig over de verschillende thema’s en verplichtingen die aan bod komen wanneer je start als zelfstandige. We maken graag tijd voor je vrij om het hele proces te overlopen en je stap voor stap alles toe te lichten.

Konsilium Vobis begeleidt jouw opstarttraject

We beantwoorden met plezier al jouw boekhoudkundige en fiscale vragen. We geven je professioneel advies en helpen je bij

  • het kiezen van je statuut: vennootschap of eenmanszaak?
  • het opstellen van je financieel plan
  • de oprichting van je zelfstandige activiteit
  • je inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)
  • de aanvraag van je btw-nummer
  • je aansluiting bij een sociaal verzekeringsfonds, voor je sociale bijdragen
  • je aansluiting bij een sociaal secretariaat, voor je loonadministratie
  • eventuele registraties van (huur)contracten

Meer weten?

Heb je vragen over het starten als zelfstandige? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Konsilium Vobis helpt je ook met

Boekhouding

Fiscaliteit

Getuigenissen van tevreden klanten

Bij het starten van mijn bedrijf zat ik met heel wat vragen. Ik vond overal stukjes antwoord, maar een globale aanpak ontbrak. Die vond ik bij Konsilium Vobis. Stap voor stap overliepen we wat ik nodig had, en waar en bij wie ik daarvoor moest aankloppen. Ook de opvolging was top: ze wezen me op alle mogelijke deadlines en stuurden me zelfs een rappel zodat ik ze niet moest onthouden! Dat gaf me veel vertrouwen.

An Wens Webdesign

Kelly heeft onze hele boekhouding volledig op punt gezet. Daarbij heeft ze ons alles wat daarbij hoort heel duidelijk uitgelegd. Kelly heeft een grondige kennis van de structuur van een vzw, en van wat daar administratief en boekhoudkundig bij komt kijken. Echt uitstekend. Een aanrader voor iedereen die een boekhouder nodig heeft! Dank u, Kelly.

De Rumstse Politiehond vzw

Konsilium Vobis heeft mij geholpen bij de opstart van mijn zaak. Stapsgewijs vertelde Kelly mij wat ik moest doen. Dat was echt een grote hulp, alles liep perfect. Nu doet ze mijn boekhouding en geeft ze me een seintje wanneer ik paperassen in orde moet brengen. Dat heb ik echt nodig want dat is niet mijn sterkste punt. Daarbovenop is Kelly altijd bereikbaar, dat is voor mij misschien nog wel de grootste meerwaarde.

Kathy - Relase

Waarom Konsilium Vobis?

Konsilium Vobis is een ITAA-accountant met ruim vijftien jaar ervaring. Deskundig advies op maat, persoonlijke aanpak en inspirerende begeleiding: dat is waar Konsilium Vobis voor staat.

Kelly Janssens:

“Ik beschouw elk dossier persoonlijk. Als was het mijn geld. Voor elke klant bekijk ik alle opties voor boekhoudkundige en fiscale optimalisaties. ”