Hoofdberoep of bijberoep?

Home » Tips & nieuws » Hoofdberoep of bijberoep?

Hoofdberoep of bijberoep?

Zit jouw businessplan goed in elkaar? Heb je voldoende middelen om enkele maanden te overbruggen of ben je zeker dat je met jouw activiteit meteen inkomsten genereert? Dan start je wellicht als zelfstandige in hoofdberoep. Je kunt vanaf dag één al je tijd en energie in je eigen zaak steken.

Twijfel je nog of jouw activiteit onmiddellijk gaat opbrengen? En heb je minstens een halftijdse vaste job? Dan is starten als zelfstandige in bijberoep een optie. Je behoudt je inkomen en je sociale rechten doordat je werknemer of ambtenaar bent. Dat geeft je de vrijheid om zonder risico te proeven van het leven als zelfstandige. 

En merk je na verloop van tijd dat jouw zelfstandige activiteit een succes is en bovendien voldoende opbrengt? Dan zeg je jouw vaste job vaarwel en schakel je alsnog over naar zelfstandige in hoofdberoep. Dat kan altijd.

Deel mij:

7 maart 2021 | Starters

Waarom Konsilium Vobis?

Konsilium Vobis is een ITAA-accountant met ruim vijftien jaar ervaring. Deskundig advies op maat, persoonlijke aanpak en inspirerende begeleiding: dat is waar Konsilium Vobis voor staat.

Kelly Janssens:

“Ik beschouw elk dossier persoonlijk. Als was het mijn geld. Voor elke klant bekijk ik alle opties voor boekhoudkundige en fiscale optimalisaties. ”

Konsilium Vobis helpt je graag met

Boekhouding

Fiscaliteit

Begeleiding starters